onsdag 25 mars 2009

Att måla med ljus

I en bok jag läste stod det att fotografera är att måla med ljus. Det lät så poetiskt. Och idag var det ett fint eftermiddagsskagenljus.

Jag tog en massa bilder. De allra flesta någorlunda skarpa. Men jag tror nästan den här oskarpa bilden blev bäst. Är det inte lite Zorntoner på surrabuttans kinder?

4 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Intressant. Min första tanke när jag såg bilden var "jisses vad oskarp". Men när jag läst din zorn-tanke så provade jag att rulla bak kontorsstolen två meter...och vips så var Knicke Zorn född. Och jag håller med, särskilt ansiktet var zornish. Kanske en beskärning till höger skulle lyfta bilden. Busken stör iaf mig lite. Annars en mycket bra komposition och placering av surrab.
Ha en dag
/Niklas

Niklas exponeringstränar sa...

Lilleman har scharlakansfeber men började med penicillin igår och kan gå på dagis i morgon.
Ljusstarkt porträttele. Det låter mumma det. När jag försökt mig på gungbilder så har jag nog lyckats bäst när jag panaorerat, dvs ställt fokus ungefär där jag tror att barnet kommer hamna och sedan följt rörelsen med kameran. Det ger stor rörelseoskärpa för bakgrunden och lite mindre för objektet. Kan bli effektfullt. Prova.
Simma lugnt
/Niklas

Ulrica sa...

Läckert, oskarpt visst men också livfullt. Gillar Zorntanken - tror du har hittat något där:)

Tack för kommentaren, välkommen tillbaka.

Synnøve. sa...

En helt klart fin bild. Den är full av liv och det är så det ska vara.
klems igen.