torsdag 8 januari 2009

Montessoriungar

En gång i tiden var jag en engagerad förskolefröken. Montessoripedagogik för er om vet vad det är. Det känns som en evighet sedan. Det är ju sådär, man halkar in på ett bananskal och trivs och blir kvar. Nu kan jag tycka att det är skönt att ha lämnat den världen, när man har egna barn.

Men man kan ju inte hjälpa att man sedan utsätter sina egna barn för lite pedagogik..




10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Knicken!

Jag är en av Ranas största beundrare och nu är hon outar din blogg på sin så är jag ju bara tvungen att kika in här och se om jag kan bilda mig en uppfattning om vad du är för en typ.

Långfärdsskridskoåkare, det låter som min Förundersökningsledare ungefär. Är du datanörd och så där intresserad av allt också? I så fall är ni lite lika.

Hälsa lilla frugan att nu har jag dubbelkoll på henne...

Anonym sa...

Va, har du en blogg som du har gått och smusslat med hela hösten???? Vad är det för fasoner? Om du hade fått snaps på julafton hade nog den hemligheten läckt ut snabbare än kvickt. Ja, nu kan man ju iallafall inte undgå att hålla koll på er. :o) Lycka till med bloggandet!
Kram/Malin (Är jag din svägis också eller hur räknas det egentligen?)

Knicke sa...

Äh, blogg och blogg. Den vaknade mest som ett sätt att dela med mig av bröllopsbilderna. Fast nu märker jag ju att det faktiskt är rätt kul att skriva... så om bloggen skriver sig själv så får den kanske leva sitt eget lilla liv.
Nu kommer vi att slåss ännu mera om datorn!

/ Knicken

Hjärtat Mitt sa...

Aha, där fick jag svaret!
Ni kommer att fightas om datorn :)
Lite pedagogik hemma är aldrig fel. Mannen här hemma är oxå gammal dagisfröken så barnen har det inte alltid så lätt, hahaha....

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

RANA sa...

Hur kunde vi få så söta barn?

Ah, nu kom jag på det. Söt är från dig. Brains är från mig.

*lipar*

Anonym sa...

Kommer som ett brev på posten ifrån Ranas blogg...kan ju inte låta bli...
Nog drabbas barn alltid av föräldrars erfarenheter...och särskilt om man är pedagogiskt drillad...problemet är bara att man blir så förvånad när de inte utvecklar sig som de enligt boken borde...men stolt är man över barnen!
Trevlig helg!
Bella

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Måste också snubbla in på ett besök eftersom biljetten finns att hämta hos Rana. Kommer tillbaka, ganska så säkert...men du...det kan vara svårt att konkurrera med Världens Bästa Rana ( då menar jag givetvis att du får svårt att knäcka populariteten till hennes blogg *fniss* Ha en trevlig helg :O)

Annie - Annalunda sa...

Hej Knickedicken aka Pripps Blå-killen aka en massa annat...

Söta är barnen...och intelligenta... brains från Rana och sötheten från dig??? Men visst är Rana lite söt hon också??? ;)

Jag tror säkert att det kommer att gå jättebra med din blogg...det ena utesluter ju inte det andra...eller hur? Nu är det bara P som ska starta blogg också... Undrar vad den skulle handla om isåfall???

Jag saknar förresten den enormt höga nivån på er humor... *tihi me like*

Så nu har jag skrivit ett låååångt inlägg... har ännu inte riktigt repat mig sedan förra helgen och ett visst besök...

Kram A

Anonym sa...

Tack:-) Är ganska stolt själv, var ju några år sen jag gick den kursen. Sen hjälper det ju att maken är datanörd (underdrift... han heter Dr Data i min familj hihi) att fråga om man kör fast.

Synnøve. sa...

Så goa ungar ni har....
Djupt koncentrerade ser jag.
Tack för din kommentar hos mig.
Alltid kul med nya besökare liksom.
Jag kommer igen.
Ha det gott.
Synne.